Terug naar overzicht
02-02-2016

Opgelet voor verdachte mails!

Krijgt u mails van een e-mailadres copier@ eindigend op uw eigen e-maildomein met daarin een worddoc of een excel file als attachement, wees gewaarschuwd voor MALWARE!

Men gebruikt vertrouwde emailadressen, onderwerpen die schrikwekkend of verleidelijk zijn zodat de ontvanger de emails leest en de attachement opent. Zo worden trojaanse virussen geïnstalleerd en kunnen paswoorden worden gestolen.

bron: http://myonlinesecurity.co.uk/scanned-image-from-copiervictimdomain-tld-...

Neem gerust contact op met één van onze helpdeskmedewerkers via +32 11 60 90 07.

Andere verdachte tekst?

Mails van oplichters en malware bestaan meestal uit dezelfde tekst, met hooguit enkele variaties. Vaak zijn verdachte berichten makkelijk te herkennen, zeker vergeleken met werkelijke persoonlijke en zakelijke mails:

  • Misplaatste woorden en onbegrijpelijke zinsconstructies, als gevolg van het gebruik van een automatische vertaalmachine. Veel hackers opereren vanuit een ander land, waar onze wetten niet van toepassing zijn.
  • Typefouten en inconsistenties in de tekst, als gevolg van achteloos knip-en-plak-werk. Computercriminelen hebben vaak haast en letten niet zo goed op ontwerp en spelling.
  • Rare of lelijke afbeeldingen met lage resolutie. Men heeft geprobeerd de mail officieel te laten lijken met afbeeldingen van organisatie die wordt nagebootst, maar moest dat doen met tweedehands lelijke afbeeldingen.
  • Ontbreken van een persoonlijke aanhef. Een verwijzing naar je volledige naam of details die alleen het bedrijf kan weten ontbreekt, gewoonweg omdat de internetcrimineel niet over die info beschikt.
  • Gevoel van urgentie. De teksten zijn bijna altijd alarmerend en spreken een gevoel van angst en sensatie aan. Er wordt melding gemaakt van de angstaanjagende gevolgen en boetes als je niet nú op die ene link klikt.

Als u vragen of opmerkingen hierover heeft kan u steeds contact opnemen met [email protected].