Terug naar overzicht
20-01-2023

Secutec SecureDNS: wat is het en hoe helpt het jouw bedrijf?

Malware, phishing, ransomware en andere cyberaanvallen zijn meestal het gevolg van internetverkeer en DNS-query’s. Een onbeveiligde DNS-verbinding kan dus catastrofale gevolgen hebben.

Secutec SecureDNS detecteert en blokkeert kwaadaardige DNS-query’s die bij jouw huidige anti-spam en firewall nog onbekend zijn. Daarom is de meest effectieve beveiligingsoplossing om  jouw bedrijfsnetwerk te controleren en beschermen. Dankzij Secutec SecureDNS ben je malware, phishing en andere cyberaanvallen te slim af.

Wat doet DNS?

Een Domain Name Server (DNS) is voor een pc of netwerk ongeveer hetzelfde als een telefoon- of adresboek voor ons. Een DNS koppelt URL’s aan de juiste IP-adressen. 
Wanneer je bijvoorbeeld aan een pc vraagt om de webpagina www.eurosys.be te openen, dan zal deze te rade gaan bij een DNS-server, die in dit geval zal antwoorden dat de pc dan naar IP 172.67.73.72 moet surfen. 
De meeste organisaties gebruiken de DNS-Server van hun internet provider (Telenet, Destiny, Proximus) of een gratis publieke DNS-Server zoals die van Google. 

Waarin verschillen de DNS-servers van SecureDNS?

SecureDNS bestaat niet enkel uit een zo’n klassiek telefoon- of adresboek waarbij aanvragen één op één worden doorverwezen naar de bestemming. 
SecureDNS zal jou bijkomend beschermen door kwaadaardige DNS-query's te detecteren en te blokkeren, en door bestemmingen te verifiëren tegen een uitgebreide database van gekende malafide IP-adressen & domeinen. 
Hiervoor wordt informatie van meer dan 35 beveiligingsleveranciers en honeypot-services gecombineerd, waaronder Microsoft, Fortinet, McAfee, WatchGuard, Google, Check Point, Symantec, enz.

Hoe kan SecureDNS jouw organisatie bijkomende beveiliging bieden?

Dankzij het gebruik van de Secutec SecureDNS kunnen bedreigingen op een heel eenvoudige manier extern worden geweerd en voorkomen, nog voordat ze toekomen op de firewall, de servers of eender welk toestel in het bedrijfsnetwerk.
Remote en hybride gebruikers, die hun apparatuur vaak buiten het bedrijfsnetwerk gebruiken, kunnen deze dienst ook gebruiken via de SecureDNS Agent. 
 
Een implementatie op het netwerk kan snel en zonder downtime of grote investeringen.  Het rapportage dashboard geeft inzicht in geblokkeerde bedreigingen en hun oorsprong. 

uitleg SecureDNS

uitleg SecureDNS

Voordelen

  • Oplossing door meerdere leveranciers: Secutec SecureDNS combineert informatie van meer dan 35 beveiligingsleveranciers, honeypot-services, CERT-feeds, nieuwe domeinblokkering en geheime feeds voor wetshandhaving (Computer Crime Unit). 
  • Automatische monitoring- en detectiewaarschuwingen: Secutec SecureDNS bewaakt automatisch al uw DNS-verbindingen en dat 24/7. 
  • Rapportagedashboard: om uw prestaties bij te houden, bieden we een gedetailleerd dashboard van alle DNS-query’s en geblokkeerde bedreigingen. Ook gepersonaliseerde rapporten en meldingen zijn mogelijk.
  • Elk apparaat binnen uw netwerk is beveiligd, inclusief pc's, laptops, printers, IoT en apparaten van externe medewerkers. 
  • Eenvoudige onboarding: geen downtime, geen extra investeringen, snelle integratie. 
  • Secutec SecureDNS gebruikt Elastic Kibana en Logstash voor integraties met SIEM Solutions. 
  • Secutec SecureDNS Agent voor road warriors of gebruikers van hybride werkomgevingen. 

 

 

Voor meer info: contacteer ons.