Terug naar overzicht
31-08-2016

Slackt u al?

SlackSlack maakt wereldwijd furore als dé tool voor interne communicatie. In de Slack app, die overigens voor vrijwel alle platformen bestaat, zowel mobiel, voor browser als voor desktop, groepeert u team- of projectcommunicatie in gesprekskanalen. Alle conversaties zijn zichtbaar voor alle leden van een kanaal wat meteen zorgt voor een goede kennisdeling.
Ook voor nieuwe medewerkers is dit interessant: wanneer zij aan een bestaand kanaal worden toegevoegd, zien ze meteen de historiek per kanaal. Alle project- of teamcommunicatie staat netjes onder mekaar op één plaats. 

Er zijn intussen ook een hoop integraties beschikbaar voor Slack. Zo kan u bijvoorbeeld e-mails rechtstreek naar een Slack kanaal laten sturen. Denk aan systeemmails of notificaties die direct opgevolgd moeten worden, wekelijkse rapporten voor het sales team, leads die u via uw website verzamelt kunnen direct aan het sales kanaal worden afgeleverd...

Slack e-mail integratieHet instellen van deze en andere integraties is overigens heel straight forward. Via de integratiepagina zoekt u naar e-mail. Via Add configuration kan u per kanaal een e-mailintegratie opzetten. Bij het instellen is het ook mogelijk om voor deze e-mails een ander icoon of label te gebruiken.
Het kanaal krijgt een e-mailadres, dit verschijnt bovenaan in de integratie instellingen en wordt u ook per mail bevestigd. Dit adres gebruikt u vervolgens om een e-mail te delen met het team via het Slack kanaal in kwestie. Een andere toepassing is dat u dit adres gebruikt om notificaties en andere geautomatiseerde berichten in het Slack kanaal te laten afleveren.
De e-mail wordt als preview in het kanaal getoond en kan in de Slack interface verder geopend en becommentarieerd worden. 
E-mailintegratie is niet beschikbaar in de gratis versie van Slack. Hiervoor is een Standard of Plus plan vereist.

Is e-mail dan ten dode opgeschreven?
Neen, externe communicatie gebeurt nog steeds in hoofdzaak per e-mail. En daar is niets mis mee. Wanneer u op deze manier de interne en externe communicatie opsplitst, wordt uw mailbox ook meteen transparanter en misschien zelfs luchtiger.

Moet ik mijn intranet dan opdoeken?
Neen, het intranet kan perfect zijn plaats innemen naast Slack. Een intranet is meestal een portaal voor de must-know informatie in uw bedrijf, maar dit is eenrichtingsverkeer. Via Slack kan iedereen informatie delen met het kanaal waarvoor de informatie bestemd is.

 

Wenst u meer informatie over communicatietools? Wij adviseren u graag!
Neem vrijblijvend contact met ons op.