Terug naar overzicht
27-09-2016

Sms'en versturen via Google Spreadsheets

Google Spreadsheets bevat heel wat functionaliteiten die je bovendien fors kan uitbreiden met behulp van Add-ons. Een van de Add-ons die ons laatst bijzonder gecharmeerd heeft, is Cloudcom SMS. Hiermee stuur je in no time een sms bericht naar een lijst van gsm nummers in Google Spreadsheets. Handig wanneer je een herinnering voor een evenement, een nieuwe promotie of een link naar een enquête naar je klanten wil sturen.

Om de add-on te installeren, klik je in het Google Spreadsheet menu op Add-ons > Add-ons toevoegen... Zoek naar Cloudcom en klik op de +Gratis knop om te installeren. Keur de gevraagde toestemming goed en je kan aan de slag.

In Google Spreadsheets voer je de gsm nummers die je wil gebruiken in. Vergeet de landcode niet (+32, 0032 of 32). Open nu Cloudcom SMS via Add-ons > Cloudcom SMS > Send SMS message. Selecteer de lijst met gsm nummers en typ het tekstbericht dat je wil verzenden. Cloudcom SMS valideert eerst alle nummers, zodat je nog kan corrigeren indien nodig.

In de volgende stap typ je het bericht en klik je Send om onmiddellijk te verzenden of Schedule om de verzending in te plannen op een later tijdstip. Eens het bericht verzonden geeft het delivery report je een overzicht van de delivery rate en de kost. Deze laatste is overigens heel transparant: je krijgt na installatie 5 credits om te testen. Daarna kan je met een prepaid formule credits bijkopen of werken met een facturatie.

Op deze pagina kan je een lijst met ondersteunde landcodes terugvinden.

Wenst u meer informatie hierover, contacteer ons!