Terug naar overzicht
05-12-2016

Sneller werken met de nieuwe sjablonen in G Suite

G Suite's sjablonengalerij is vernieuwd! Hierdoor kan je in Docs, Sheets, Slides en Forms veel sneller dan voorheen vaak gebruikte bestanden openen. Vanop de landingspagina van Docs, Sheets, Slides en Forms kan je eenvoudig nieuwe sjablonen verzenden en een sjabloongalerij samenstellen. Zo kan iedereen snel aan de standaarddocumenten en ligt de focus eerder op de inhoud in plaats van de vormgeving.

Nieuwe sjablonengalerij in G Suite

Om de nieuwe sjablonen te kunnen gebruiken, moeten templates wel geactiveerd zijn in de G Suite admin console (Apps > G Suite > Drive en Documenten > Sjablonen). Dat is overigens ook de plaats waar je de categorieën voor sjablonen kan bepalen. Gebruikers van G Suite Business en Education (voormalige Google Apps Unlimited en Google Apps for Education) kunnen sjablonen eerst nog goedkeuren vooraleer ze toegvoegd worden aan de sjabloongalerij. 

G Suite Business en Education sjabloonopties

Schakel tijdig om naar de nieuwe sjabloongalerij
De oude sjabloongalerij zal door Google begin 2017 uitgeschakeld worden. Een aankondiging in de oude galerij maakt gebruikers hierop attent. Schakel tijdig over naar de nieuwe galerij!

Wil je graag meer uitleg over het gebruik van Google Drive, Docs, Sheets, Slides of Forms? Heb je graag hulp bij de configuratie ervan? Neem dan zeker contact op met het Business Productivity team van EuroSys!