Terug naar overzicht
29-10-2015

Stad Vilvoorde : Beoogde kwaliteit aan de meest voordelige prijs

EuroSys levert tweehonderd Dell computers aan stadsdiensten Vilvoorde.

De bureaumedewerkers van de stad Vilvoorde komen de volgende vijf jaar alvast met plezier naar het werk. Sinds de recente vernieuwing van alle tweehonderd stadscomputers en printers, werken de medewerkers in alle comfort op supersnelle en krachtige toestellen. EuroSys stond samen met partners Dell en HP in voor de levering van alle hardware. 

De stad Vilvoorde houdt een strak investeringsritme aan voor zijn pc’s en laptops. “We vernieuwen elke vijf jaar het volledige computerpark”, vertelt Peter De Roeck, één van de twee ICT-verantwoordelijken van de stad Vilvoorde. “Zo werkt iedereen met dezelfde krachtige en moderne pc’s. Voor ons als ICT- dienst vergemakkelijkt deze uniformiteit het beheer en de helpdesk.”

Operationele leasing

Vilvoorde koos voor de nieuwe computers en printers voor een leasingformule. “Dit laat ons toe om de investering te spreiden over vijf jaar”, vertelt Peter De Roeck. 

Verschillende kandidaten

Uiteraard dongen verschillende kandidaten mee naar het leveringscontract. “Als openbaar bestuur zijn we verplicht een aanbestedingsprocedure te volgen. Dit betekent dat we de technische specificaties zeer gericht moeten beschrijven in een bestek. 

Alleen de leveranciers waarvan het aanbod aan de technische kwaliteitseisen voldoet, komen in aanmerking. Binnen de kandidaten die voldoen aan de kwaliteitseisen, zijn we verplicht om de opdracht toe te wijzen aan de regelmatigste en meest voordelige. Naast de vereiste hardware omvatte de opdracht ook volumelicenties van Microsoft voor Windows en Office.

De meest voordelige

Uiteindelijk kwam EuroSys als meest voordelige uit de bus. Dankzij de nauwe samenwerking met leveranciers Dell en HP slaagde EuroSys er in om de gewenste kwaliteit aan de laagste prijs aan te bieden. Omdat Vilvoorde koos voor een omvangrijke bestelling, genoten ze van extra kortingen. 

Peter De Roeck: “Naast de gewenste kwaliteit aan de laagste prijs, waren we ook aangenaam verrast door de uitstekende communicatie van EuroSys. Zo hielden we na de gunning een startmeeting met EuroSys, waar ook mensen van Dell aan tafel zaten. Iedereen was enthousiast, dacht professioneel mee en zocht naar antwoorden voor de praktische vragen om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen. Ook in het latere leveringstraject behielden we nauw contact met de account manager van EuroSys. Hij beantwoordde meteen onze vragen.”