Terug naar overzicht
28-04-2016

We stellen u de vernieuwde kmo-portefeuille voor

Agentschap Innoveren & Ondernemen vereenvoudigt de kmo-portefeuille, de subsidie voor opleiding & advies.

Met kmo-portefeuille kunnen kmo’s jaarlijks aanspraak maken op subsidies voor opleidingen en advies. EuroSys is officieel erkend door de Vlaamse overheid als opleidingsverstrekker. Dit laat u als klant toe om maximaal van subsidies te genieten. Erkenningsnummer: DV.O105087

De kmo-portefeuille is veruit de meest gebruikte en wijdverspreide subsidie voor kmo's van de Vlaamse Overheid. Dat maakt verbeteringen aan deze subsidie uiteraard des te nuttiger. Daarom lanceert Agentschap Innoveren & Ondernemen op 1 april 2016 de vernieuwde kmo-portefeuille. De drie belangrijkste verbeteringen even op een rijtje: 1. Eén enkel subsidiebedrag en -percentage dat een kmo in functie van eigen noden kan inzetten voor opleiding en/of advies; 2. Een maximaal steunbedrag afhankelijk van de grootte van het bedrijf; 3. Een eenvoudige subsidieaanvraag en -toekenning via een vernieuwde website, beschikbaar vanaf vandaag.

Vanaf 01/04/2016 wordt een onderscheid gemaakt volgens de grootte van de onderneming. Kleine ondernemingen krijgen een jaarlijks steunplafond van € 10.000, het steunpercentage bedraagt 40%. Middelgrote ondernemingen kunnen jaarlijks maximaal € 15.000 via kmo­portefeuille krijgen, het steunpercentage bedraagt 30%. 

Meer info