Terug naar overzicht
06-11-2018

WiFi4EU: gratis wifi op openbare plaatsen in Europa

Tegen 2020 gratis wifi op openbare plaatsen in alle Europese steden, voor zowel inwoners als bezoekers. Dat is de doelstelling van de Europese Commissie met hun project WifFi4EU.

Hoe gaat WiFi4EU in zijn werk?

Alle steden en gemeenten in de Europese Unie kunnen een aanvraag indienen voor dit project. Geselecteerde gemeenten krijgen een WiFi4EU-voucher van 15.000 euro waarmee ze de apparatuur- en installatiekosten van wifi-hotspots kunnen financieren. De plaatsen waar de hotspots komen, mogen de gemeenten zelf bepalen. Installeert u nieuwe apparatuur of zijn verouderde installaties eerder aan vervanging toe? U kiest zelf waarvoor u de voucher gebruikt.

Snel inschrijven en aanvragen

Bent u wel te vinden voor dit initiatief? Schrijf uw gemeente dan snel in. Pas als uw gemeente ingeschreven is, kan u een aanvraag doen. De aanvragen starten 7 november 2018 om 13u. Ook niet onbelangrijk: de gemeenten worden gekozen volgens het principe “wie het eerst komt, het eerst maalt”. Snel zijn is dus de boodschap!

Heeft u een voucher weten te bemachtigen? Dan kan u bij EuroSys terecht voor de installatie van de wifi-hotspots. Wij zijn al ingeschreven bij WiFi4Eu en dus helemaal klaar om u verder te helpen.

Contacteer ons voor meer informatie.