Terug naar overzicht

Online security aanvallen kunnen in een klein hoekje schuilen. Je werknemers up to date houden door middel van de juiste training en opleiding rond security awareness is de boodschap. Een handig platform dat je hierbij kan helpen is KnowBe4.

Security Awareness Training

Wat is KnowBe4?

KnowBe4 is een online trainingsplatform, volledig op maat van jouw organisatie, dat je kan gebruiken om de veiligheid van je bedrijfsnetwerk te verbeteren. Het platform legt de nadruk op de gebruikers van je netwerken, namelijk je werknemers. Door de juiste trainingen en hulpmiddelen te bieden aan je werknemers, zorg je ervoor dat ze op een veilige en bedachtzame manier omgaan met je bedrijfssystemen. 

Wat houdt de Security Awareness Training van KnowBe4 in?

Het KnowBe4 platform bundelt een ruim aanbod aan interactieve trainingen rond security awareness. Door middel van video’s, modules, webinars, spellen, posters, e-books en nieuwsbrieven, worden je werknemers geïnformeerd over de verschillende technieken die hackers gebruiken, de gevaren van cyberaanvallen en hoe ze zich hiertegen kunnen beschermen. Al deze trainingsvormen zijn beschikbaar in je ModStore. Verder kan je ook zelf simulaties opzetten, om te testen hoe veilig je werknemers omgaan met bijvoorbeeld phishing mails of rondslingerende USB-sticks.

Wist je dat... Na amper 3 maanden gebruik van deze tool het aantal mensen dat klikt op phishingmails al daalt MET 50% en na een jaar zelfs MET 90%.

Bovendien is de training gebaseerd op de jarenlange ervaringen van Kevin Mitnick. Als hacker en security consultant weet hij maar al te goed waar je op moet letten om je persoonlijke- en bedrijfsgegevens te beschermen. Aan de hand van tips en praktijkvoorbeelden leren werknemers wat ze wel en niet mogen doen, om te voorkomen dat een hacker binnen treedt in je bedrijfssystemen.

Volgende onderwerpen komen uitgebreid aan bod in de training:

  • Spam
  • Phishing
  • Spear phishing
  • Malware
  • Ransomware
  • Social engineering

Waarom kiezen voor KnowBe4 Security Awareness Training?

De Security Awareness Training bestaat niet enkel uit een theoretische opleiding, maar is gebaseerd op een combinatie van training, phishing en analyses, in een terugkerend proces.

Eerst en vooral genieten je werknemers een uitgebreide training, door middel van een ruim aanbod aan trainingsvormen. Je werknemers worden hierbij geïnformeerd over de gevaren van cyberaanvallen en hoe ze zich hiertegen kunnen beschermen.

Vervolgens kun je je de veiligheid van je werknemers testen, door middel van gesimuleerde phishing emails. Op basis van de resultaten van deze testen kan je nagaan welke werknemers op de juiste manier omgaan met phishing emails en waar nog verbeterpunten zitten. Aan de hand van deze gegevens wordt een risicoprofiel opgebouwd, op individueel-, groeps- en organisatieniveau. Op deze manier krijg je de juiste inzichten om je beslissingen op vlak van security te ondersteunen en zo de veiligheid van je bedrijf te verbeteren. Je kan namelijk nagaan waar nog moeilijkheden zitten en welke extra trainingen bijgevolg nog handig kunnen zijn voor je werknemers.

Welke andere interessante tools biedt KnowBe4 nog?

Automated Security Awareness Program (ASAP)

Het opzetten van een goed doordacht security awareness programma is niet altijd even gemakkelijk. Vandaar biedt KnowBe4 ondersteuning aan je bedrijf, door middel van het Automated Security Awareness Program. Het enige dat je hoeft te doen is 15-25 vragen beantwoorden over je doelen en je organisatie. Op basis van jouw antwoorden wordt automatisch een security awareness programma gegenereerd, volledig op maat van jouw organisatie. Het programma geeft dan de verschillende stappen weer die ondernomen moeten worden, inclusief de voorgestelde deadlines. Ook krijg je tips en suggesties die je hierbij kunnen helpen.

PhishER

De mailbox van je werknemers kan regelmatig verdachte emails bevatten. Het is dan ook interessant om je werknemers de mogelijkheid te geven zulke verdachte emails te rapporteren. Dit kan met behulp van PhishER. PhishER zorgt ervoor dat je snel en efficiënt kan reageren op emaildreigingen. Wanneer je werknemers een verdachte email tegenkomen, kunnen ze deze rapporteren door op een ‘vishaakje’ te klikken. Bijgevolg wordt deze email verzonden naar een email domein, gekoppeld aan PhishER. PhishER kan dan door middel van Artificial Intelligence de emails categoriseren als clean, spam of threat. Wanneer een email als ‘threat’ gemarkeerd wordt, gaat het systeem automatisch door alle inboxen van de werknemers om deze email overal te verwijderen. Bijkomend kunnen deze ‘echte’ phishing mails ook omgezet worden in templates, die je kan versturen naar je medewerkers als gesimuleerde phishing mails.

Risk & Compliance tool

Wat is het veiligheidsrisico van je organisatie? Is je organisatie klaar voor een audit omtrent cybersecurity? Via KnowBe4’s Risk & Compliance tool krijg je een antwoord op jouw vragen. Om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf voldoet aan de veiligheidsvereisten , heb je heel wat tijd en middelen nodig. Via het KCM GRC platform van KnowBe4 kan je op efficiënte wijze het risico van jouw organisatie opvolgen, je audit cyclus automatiseren en nog veel meer!

Heb je nog een vraag omtrent KnowBe4's Security Awareness Training? Aarzel dan niet om ons te contacteren via het contactformulier aan de rechterzijde. We helpen je graag verder!