De partner bij uitstek

Duurzaamheidsverslag 2022

De laatste jaren is er binnen EuroSys heel veel ingezet op Happy Profit en op duurzaamheid. Dit deden we niet omdat het moet, maar vooral ook omdat we zien dat de wereld verandert en de vraag van onze klanten ook. Gelukkig maar.

Download hier ons duurzaamheidsverslag 2022

Duurzaamheidsverslag 2022

Duurzaamheid in ons DNA verankeren

Het oude denken over zoveel mogelijk producten verkopen, goed of slecht, maakt plaats voor het nieuwe normaal. Duurzaam, circulair en met een sociale insteek. Want zij die het minder goed hebben, kunnen hulp gebruiken en wij, die hulp kunnen geven, zouden dat ook moeten doen. Of dat nu dichtbij is, in armoede onder onze eigen bevolking, of ver weg, in slechte werkomstandigheden bij de productie van apparatuur. Wij moeten gebruik maken van elke invloed die we kunnen uitoefenen.

Het laatste jaar heeft ons nog meer duidelijk gemaakt. De coronacrisis heeft laten zien dat we niet zonder digitale middelen kunnen en vooral, niet zonder contact met elkaar. Ondanks het onderscheid met normaal contact, hebben alle mogelijke kansen om digitaal contact te houden toch een verschil kunnen maken. Voor bedrijven, maar zeker voor het onderwijs. Ik hoop dan ook dat de Digisprong die het onderwijs wil maken een mooie aanzet is tot een daadwerkelijke voorsprong voor onze leraren en leerlingen.

We werkten het afgelopen jaar aan nieuwe businessmodellen, nieuwe services en nieuwe samenwerkingen. Dit leverde ontzettend veel moois op. En daar ben ik trots op. We omschrijven een groot deel hiervan in ons eerste duurzaamheidsverslag dat u hier kunt lezen. Volgend jaar doen wij natuurlijk een update, met op dat moment nog meer duurzame en circulaire producten, nog meer sociale producten en hopelijk nog meer partners die met ons mee doen. Zo blijven we trots op de waarde die we toevoegen.

Blijf gezond en zorg voor elkaar!

Mark Lens
Afgevaardigd bestuurder EuroSys

Download hier ons duurzaamheidsverslag 2022