Terug naar overzicht
Mardiadal
Maak een afspraak

Mariadal Tienen

de ideale IT-partner vonden we in EuroSys

Vanwaar de keuze voor EuroSys als IT-partner?
“Binnen onze scholengroep werd de nood aan een snel en stabiel netwerk steeds groter. We zochten naar de ideale IT-partner die kon zorgen voor de installatie van een firewall/routeroplossing in
combinatie met een drietal VLANS. We vonden deze partner in EuroSys. Er werd een WatchGuard XTM 525 geplaatst, deze werd ook volledig geconfigureerd naar onze wensen. Steeds konden we rekenen op de kennis en knowhow van de EuroSys medewerkers” vertelt IT-coördinator Bart Everaerts.

Uitgebreid onderzoek wifi site survey
“Via EuroSys konden we een professionele site survey uitvoeren bij de scholengroep, dat ervoor zorgt dat ons draadloos netwerk optimaal ging functioneren. Door vooraf te onderzoeken of er mogelijke stoorzenders zijn kunnen achteraf problemen worden voorkomen, zoals slechte performance van het netwerk. Aangezien we in de toekomst ook met iPads willen werken in de klaslokalen was dit uitgebreid onderzoek zeker en vast aangewezen. Dit gebeurde in verschillende fases, zoals een analyse, wifi metingen op locatie en een uitgebreide rapportage. Op deze manier waren we zeker dat we een goede basis hadden voor een stabiel, veilig, schaalbaar én beheerbaar draadloos netwerk.”

Firewall
“Ons netwerk werd natuurlijk ook beschermd tegen ongewenst internetverkeer van buitenaf door middel van een firewall. We hebben ervoor gezorgd dat enkel het nodige openstaat voor verbindingen naar buiten uit. De scholen worden verdeeld in vlan’s op verschillende switches en kunnen zo perfect gescheiden worden. Deze aanpassingen brachten bovendien ook een verhoging in performance en stabiliteit met zicht mee, wat hier ook zeker een vereist was!” besluit Bart Everaerts.