Terug naar overzicht
Virga Jesse College Hasselt
Maak een afspraak

Virga Jesse College Hasselt

Uitstekende service

Open Leer Centrum
In september 2012 opende het nieuwe Open Leer Centrum zijn deuren in het Virga Jesse College. “Met meer dan duizend leerlingen op onze school, bleek de nood hoog aan een moderne open ruimte, waar leerlingen zelfstandig of in groepjes op de PC kunnen werken”, vertelt Kristof Tielens, ICT-Coördinator. Een leerkracht kan een stukje van de ruimte reserveren om zijn leerlingen bepaalde opdrachten te laten uitvoeren en tijdens de middagpauze kunnen de leerlingen zelfstandig komen werken op de PC’s.

Voor welke diensten doet u beroep op LB Computer Systems?
LB Computer Systems levert in eerste instantie onze hardware. We hebben voor hen gekozen omwille van de uitstekende service en de zeer goede prijs/kwaliteit-verhouding. We vertrouwen op hen en kunnen er van uitgaan dat we een degelijke oplossing in handen krijgen. LB Computer Systems levert in eerste instantie onze hardware. We hebben voor hen gekozen omwille van de uitstekende service en de zeer goede prijs/kwaliteit-verhouding. We vertrouwen op hen en kunnen er van uitgaan dat we een degelijke oplossing in handen krijgen.

Geen wifi?
Toen we enkele jaren geleden nadachten over de opvatting van het OLC dat er zou komen, hebben we op dat ogenblik gekozen voor vaste pc’s, voornamelijk om reden van beheersbaarheid. De dag van vandaag zouden we dit mogelijk anders bekijken want de technologisch evolutie gaat razend snel vooruit. Het is onze overtuiging dat wij als school verantwoordelijk zijn om onze leerlingen te voorzien in wat ze nodig hebben om een degelijke opleiding te kunnen genieten. En dat is, in deze ruimte alvast, toegang tot het internet, tot ons leerplatform en tot de nodige software. Leerlingen krijgen de infrastructuur en de tijd ter beschikking die ze nodig hebben voor hun opdrachten en moeten zelf niet investeren of een dure laptop mee naar school brengen.