Terug naar overzicht
Wico, Campus Sint-Jozef Lommel

Toegepaste oplossingen

Maak een afspraak

Wico, Campus Sint-Jozef Lommel

We vertrouwen op hen door hun expertise

De Campus Sint-Jozef te Lommel is een prachtige locatie omgeven door groen. Een indrukwekkend gebouw met veel licht, geeft plaats aan bijna duizend leerlingen.

Waarom doen jullie beroep op EuroSys?
“Toen we beslisten om dit nieuwe gebouw neer te zetten en het centrum van Lommel te ruilen voor deze mooie omgeving, wilden we het onmiddellijk goed doen. De samenwerking met EuroSys gaat al lang terug in de tijd en voor ons was het dan ook vanzelfsprekend om aan hen advies te vragen. We weten dat ze met ons meedenken en we zijn dan ook in samenspraak tot een goede totaaloplossing gekomen.”, zegt Rene Aerts, de ICT-coördinator.

Hoe heeft u EuroSys leren kennen?
“Toen internet zijn eerste stappen in het onderwijs zette en er netwerken en dergelijke moesten worden aangelegd, waren er veel leerkrachten een beetje bang om er aan te beginnen. We waren op zoek naar professioneel advies en wandelden binnen bij Mark Lens in Houthalen. Die samenwerking is nooit opgehouden. We hebben altijd correcte informatie gekregen en hebben steeds professioneel kunnen overleggen. En ook nu, tijdens het plannen van de nieuwbouw, zijn we samen met hen tot de juiste oplossingen gekomen voor onze noden. Als wij een vraag hebben, spitten ze het steeds voor ons, en met ons, uit.”

Wat is uw beste ervaring met EuroSys?
“We vertrouwen op hen door hun expertise. ICT blijkt niet altijd een exacte wetenschap te zijn, er loopt al wel eens iets mis. Maar ook bij problemen, kunnen we op hen rekenen. Ze sturen ons niet met een kluitje in het riet, zoals vele anderen dat wel doen. Door de jarenlange samenwerking is er natuurlijk ook een persoonlijk vertrouwen en weet je dat ze de noden en de infrastructuur kennen. Het fijnste is dat ze ook wel een stapje verder willen gaan. Zo heeft een van hun programmeurs het op zich genomen om het aanpassen van het netwerk bij het begin van het schooljaar te automatiseren. Er moeten voor elke leerling en leerkracht nieuwe profielen en accounts aangemaakt worden om iedereen op 1 september veilig op ons netwerk te krijgen. Dat was vroeger een immens werk, waar we lang meer efficiëntie in hebben proberen brengen. Dankzij de samenwerking met EuroSys is dat een kopzorg minder in die drukke periode!”