Terug naar overzicht

Alle technologieën om jouw clients te beschermen en jouw data te beveiligen.

G DATA endpoint security

Endpoint Security van G DATA

Via clients werken jouw medewerkers met gevoelige data, voeren ze toegangsgegevens in en openen ze bijlagen van e-mails. Een degelijke bescherming van deze clients is dus cruciaal. De Endpoint Security van G DATA omvat alle technologieën om jouw clients te beschermen en geeft je zo de zekerheid dat jouw data goed beveiligd is.

Endpoint Security bestaat uit proactieve bescherming tegen malware, een effectieve client firewall en efficiënt patchmanagement.

Proactieve bescherming tegen malware

Malware wordt opgespoord door binnenkomende handtekeningen (de unieke ‘vingerafdruk’ van bestanden en programma’s) te vergelijken met een ‘zwarte lijst’ van handtekeningen die geclassificeerd zijn als kwaadaardig. Als de antivirussoftware een programma opmerkt dat op de zwarte lijst staat, wordt dat programma in quarantaine geplaatst. Naast de virusscanner van de client gebruiken ook andere beveiligingstechnologieën zoals de e-mailfilter en de URL-blocker deze handtekeningen. Zo kunnen ze kwaadaardige bestanden opsporen voor die de clients bereiken.

G DATA zorgt regelmatig voor updates van de handtekeningenlijst en heeft ook technologieën die onbekende malware kunnen identificeren op basis van gedrag en zo tijdig kunnen tegenhouden. Deze malware wordt toegevoegd aan de ‘zwarte lijst’, zodat de andere beveiligingstechnologieën bij een volgende aanval meteen kunnen ingrijpen.

Verder heeft G DATA ook een Anti-Ransomware module die detecteert wanneer een programma snel veel bestanden wil versleutelen. De module stopt het proces dan meteen.

Client firewall

De firewall van G DATA controleert de communicatie van de client met jouw netwerk en het internet. Zo zijn de computers in jouw netwerk beschermt tegen malware, kan er niemand toegang krijgen tot jouw gegevens en kan malware geen verbinding maken met het internet. Deze client firewall werkt ook als jouw medewerkers bedrijfsapparaten in een ander netwerk gebruiken.

G DATA endpoint security

Efficiënt patchmanagement

Patches zijn updates van programma’s die kwetsbaarheden in de beveiliging van hun software oplossen. Deze moeten zo snel mogelijk bij de clients terecht komen. Het gecentraliseerde Patch Management van G DATA zorgt voor een overzicht van alle software die jouw school gebruikt en de beschikbare patches. Zo bescherm je jouw clients tegen cyberaanvallen die zich richten op bekende kwetsbaarheden.

Extra services

G DATA biedt ook Managed Endpoint Security, waarbij G DATA jouw IT-beveiliging van je overneemt. Je geniet van de voordelen van de Endpoint Security zonder zelf iets te moeten doen.

Daarnaast kunnen er ook gevirtualiseerde management servers opgezet worden via het cloud platform Microsoft Azure.

Voor een optimale beveiliging van jouw clients, staan onze adviseurs je met raad en daad bij. Contacteer ons nu!