Terug naar overzicht
12-06-2018

Business2Beach: nog beter dan vorig jaar

Het begint stilaan een traditie te worden: ons Business2Beach event in Beachclub Degreez zorgt onder een stralend zonnetje voor een ontspannen dag waarin onze klanten, prospecten, leveranciers en medewerkers kunnen netwerken, inspirerende sessies volgen en genieten van een cocktail. Een terugblik. 

eurosys business2beach

De start van Business2Beach

Ondanks de weersvoorspellingen, die ons bang gemaakt hadden voor fikse regenbuien, is het zonnetje van de partij en is het aangenaam warm. Tegen 14u komen onze eerste gasten toe. Ze worden door ons sales team ontvangen en naar de grote zaal van de beachclub geleid. Daar openen om 14u30 onze Commercieel Directeur Mark Aerts en onze Technisch Directeur Lieven Boes officieel het event. Ze heten alle aanwezigen welkom en lichten al een tipje van de sluier voor de rest van de dag. Erika van Tielen neemt verder de presentatie voor haar rekening.

eurosys buiness2beach event

Na het welkomstwoord is het tijd voor trendwatcher en futurist Richard van Hooijdonk en zijn show “Trendz! Op naar 2030”. Via verschillende filmpjes neemt hij ons mee naar de toekomst. Hij spreekt over blockchain, 3D-printers, virtual reality en zelfrijdende auto’s.

eurosys business2beach event richard van hooijdonk

Na de show van Richard kunnen de gasten ervoor kiezen om te netwerken, eens op de standen van onze leveranciers te gaan kijken of zelfs een Microsoft HoloLens te testen. Deze lens kunnen ze testen op de stand van de firma Aeroplane. Ook op de standen van Cisco Meraki, WatchGuard, Dell EMC, HP, innovaphone en Veeam zijn onze gasten welkom voor een woordje uitleg of een leuke gadget. Circular Computing is voor het eerst van de partij op het event. Twee managers van het bedrijf zijn speciaal van het Britse Portsmouth afgezakt om hun product te komen voorstellen. Bij hen kan je, naast de nodige informatie, ook een demo aanvragen.

Inspirerende sprekers

Verder kunnen onze klanten ook nog enkele informatieve sessies volgen. Waar gaan deze sessies over?

  • Onze Technisch Directeur Lieven Boes vertelt over onze observatietool ivITa en hoe deze tool ervoor zorgt dat de ontspannen sfeer van Business2Beach ook op de werkvloer kan bestaan.
  • Onze Education Consultant Roel Raymaekers doet ons YES!-programma uit de doeken. Hij legt uit wat dit huurprogramma allemaal inhoudt en waarom YES! de oplossing is voor het onderwijs.
  • Hans van Bartel van HP laat ons zien dat printers een gevaarlijk doelwit zijn voor cybercriminelen en vertelt hoe HP haar printers zo uitrust dat criminelen geen kans krijgen.
  • Onze WatchGuard specialist Joris Knuts heeft het dan weer over de beste verdediging voor uw netwerk: UTM Layered Security.
  • Kris van Haeverbeke van Dell EMC vertelt wat digitale pioneers onderscheidt van de volgers en wat er in één jaar veranderd is op het vlak van digitale transformatie.
  • Peter Demeyere van Microsoft onthult hoe de Artificiële Intelligentie van Microsoft bedrijven transformeert en wat er allemaal nog mogelijk is.

eurosys business2beach lieven boes ivita

Om 16u50 neemt onze CEO Mark Lens het woord. Hij benadrukt hoe belangrijk duurzaamheid is voor EuroSys en wat de plannen zijn om een duurzamer bedrijf te worden. Zo wordt ons gebouw tegen eind 2018 CO2-neutraal en zal tegen begin 2019 elke verkoop ook CO2-neutraal zijn. Hoe we dat gaan doen? Door samen te werken met goede partners zoals Circular Computing en Trees for the Future. En door heel veel bomen te planten. Ook ons goed doel Bednet komt nog eens ter sprake. Mark Lens verduidelijkt dat hij met zijn speech andere bedrijven wil motiveren om hetzelfde te doen als EuroSys.

eurosys business2beach mark lens

Na Mark Lens is Thomas Smith aan de beurt. Hij improviseert een hilarische show bij elkaar om onze informatieve dag af te sluiten. Sprekers van de vorige sessies en zelfs de directeurs van EuroSys moeten eraan geloven. Tranen rollen over de wangen van het lachen. Als dat niet de perfecte afsluiter is, dan weten wij het ook niet meer. Via deze link kan je zijn show herbekijken.

eurosys business2beach thomas smith

De afsluiting van Business2Beach

En dan is het tijd voor live cooking en cocktails. Spiesjes van scampi, heerlijke rundsvlees, pizza’s en mojito’s, de zomerse sfeer zit er goed in. De locatie op zich is al een topper, maar als de BBQ aangaat, dan begint de zomer pas echt.

eurosys business2beach event

Na het eten maken we ons klaar voor de uitreiking van de prijzen. Als eerste reiken we onze klantenawards uit. Deze awards hebben we in het leven geroepen om enkele trouwe klanten extra in de bloemetjes te kunnen zetten. We delen een Innovation Award, een Solution Award, een Loyalty Award en een Education Award uit. En de winnaars zijn:
-   Innovation Award: Stad Maaseik
-   Solution Award: Oben nv
-   Loyalty Award: Kleine Landeigendom
-   Education Award: Atlas College Genk

eurosys business2beach innovation award stad maaseik

eurosys business2beach solutions award oben nv

eurosys business2beach loyalty award kleine landeigendom

eurosys business2beach education award atlas college genk
 

Daarnaast geeft KYOCERA ook twee printers cadeau aan mensen die tijdens het event met de hostessen op de foto zijn gegaan. De winnaars van deze printers zijn Marc Henderickx van A-Curo en Stefan Timmermans van Reynders nv.

Ook Circular Computing geeft een gratis laptop weg aan één van de gasten die een demo bij hen aanvroeg. Yves Smeets van het Sint-Franciscuscollege is de gelukkige winnaar van deze Circular laptop.

En het is nog niet gedaan met de prijzen. Ook HP strooit met cadeau’s. Zij geven de volgende prijzen weg:
-  Een Weber BBQ aan Frederik Rejek van SYNTRA Limburg
-  Een drone aan Philippe Jankelevitch van Almini nv en aan Benny Vaesen van WICO vzw
-  Een Rituals pakket aan Francis Van Bussel van Stedelijke Basisschool De Horizon

Na de uitreiking van de prijzen kunnen we nog genieten van een ijsje en fruitspiesjes en daarna is het tijd om weer afscheid te nemen voor een jaartje.

eurosys business2beach event

We zijn enorm blij dat ons Business2Beach dit jaar een nog groter succes was dan vorig jaar. De opkomst ligt nu 30% hoger en volgend jaar hopen we nog beter te doen. Wij kijken er al terug naar uit. U ook?

Om op de hoogte te blijven van onze events, kan u ons volgen op Facebook, LinkedIn en Twitter. Zo mist u niets!
Klik hier voor alle foto's van dit jaar.