Terug naar overzicht
18-12-2013

Einde Windows XP en Office 2003

De ondersteuning van Windows XP en Office 2003 eindigt op 8 april 2014. Op deze Dag des Oordeels eindigt de ondersteuning met veiligheidsupdates. Microsoft trekt er dan definitief en volledig de stekker uit. Surft u na 8 april 2014 nog op een Windows XP naar het internet, dan is er een zéér groot risicoop aanvallen van buitenaf. 

We verwachten namelijk dat criminelen reeds maanden bezig zijn met het schrijven van kwaadaardige software om deze op 8 april op u los te laten. Voor hen is dit het ideale moment aangezien de nog bestaande lekken nooit meer gedicht zullen worden. 

Wacht niet tot april maar laat u NU adviseren! 

Wat betekent het einde van de ondersteuning? 
Dit betekent dat u actie moet ondernemen. Na 8 april 2014 komen er geen nieuwe beveiligingsupdates, gratis of betalende ondersteuningsopties of technische online updates. Wat zijn de mogelijke gevolgen als u toch gebruik blijft maken van Windows XP en Office 2003? 

Beveiligingsrisico 
Zonder de essentiële beveiligingsupdates voor Windows XP en Office 2003 kan uw PC kwetsbaar worden voor virussen, spyware en andere schadelijke software die uw bedrijfsinformatie kan stelen of beschadigen. Nadat de ondersteuning voor Windows XP en Office 2003 is beëindigd, zal antivirussoftware niet afdoende werken. 

Softwareproblemen 
Veel software- en hardware leveranciers zullen geen ondersteuning meer bieden voor hun producten als ze worden gebruikt met Windows XP omdat Windows XP en Office 2003 geen updates meer krijgen. Dat kan betekenen dat bepaalde software toepassingen, printers en scanners straks niet meer werken met een PC met Windows XP. Het nieuwe Office maakt bijvoorbeeld gebruik van het moderne Windows en kan niet onder Windows XP worden geïnstalleerd. 

Geen ondersteuning 
Indien er zich problemen voordoen, zal er helaas geen online en telefonische ondersteuning meer beschikbaar zijn om u te helpen. 

Uitval 
De kans op uitval van het systeem en onderbreking van uw zakelijke activiteiten wordt steeds groter doordat de software niet langer wordt ondersteund en de hardware voor Windows XP steeds ouder wordt. 

Hoe kan u actie ondernemen? 
Neem contact met ons op via [email protected] voor een inventarisatie van uw Windows XP en Office 2003 toestellen en een concreet advies tot oplossing.