Terug naar overzicht
28-04-2020

Hoe berg je chromebooks voor langere tijd op?

Ga je je Chromebook(s) voor een langere periode niet meer gebruiken? Zorg er dan voor dat je deze goed opbergt. Zet je de Chromebook gewoon af en leg je hem weg, dan kan de batterij wel eens voor problemen zorgen wanneer je de laptop terug wil gebruiken. Om dit te voorkomen beveelt Google enkele stappen aan die je best neemt voor je de Chromebook weglegt.

De stappen om de Chromebook op te bergen

  1. Werk de Chromebook bij naar de nieuwste versie van Chrome OS en laadt hem op tot minstens 80%. Hiermee zorg je ervoor dat de batterij niet volledig leegraakt, ook al ontlaadt de batterij wanneer het apparaat tijdens de zomer niet op de lader is aangesloten. Haal de batterij zeker niet uit de Chromebook.
  2. Sluit het apparaat aan op een oplader en zet het aan. 
  3. Houd de knoppen Vernieuwen en Aan/uit tegelijkertijd ingedrukt.
  4. Terwijl je de knoppen ingedrukt houdt, haal je de stroomkabel uit het apparaat. Laat de knoppen dan los. Het apparaat wordt uitgeschakeld en gaat niet meer aan. 
  5. Probeer het apparaat in te schakelen met de aan/uit-knop. Als het apparaat niet aangaat, heb je de batterij ontkoppeld en kan je het apparaat veilig opbergen. Als het apparaat wel aangaat, herhaal je stap 2 tot en met 4.

De stappen om de Chromebook terug in gebruik te nemen.

  1. Sluit de Chromebook aan op een oplader en stroombron. Hierdoor wordt de batterij opnieuw met het apparaat gekoppeld. Schakel het apparaat in. 
  2. Maak verbinding met wifi en werk jouw Chromebook bij naar de nieuwste versie van Chrome OS. Dit kan misschien een tijdje duren, omdat er mogelijk meerdere versies van Chrome OS zijn uitgebracht sinds het apparaat voor het laatst is bijgewerkt.

Kijk voor meer informatie op de website van Google of neem contact met ons op.