Terug naar overzicht
21-02-2017

Workshop Office 365 @ Microsoft

Executive Briefing Center Microsoft

Donderdag 16 februari organiseerden we onze eerste workshop van 2017. Deze ging door op het Executive Briefing Center van Microsoft in Brussel en werd gegeven door Kurt Roosbeek, dé Office 365 specialist binnen Microsoft met tonnen ervaring binnen het onderwijs. Kurt deelt zijn ervaringen en expertise die hijzelf toepast op zijn eigen school met de ICT-coördinatoren.

Het eerste deel ging vooral over wat Office 365 allemaal kan en dat Office 365 blijft groeien en zeker een meerwaarde biedt naar scholen.

Office 365 vroeger...

Wat is Office 365 nu?

Vele ICT-coördinatoren waren verrast van het aanbod aan programma's dat naadloos met Office 365 samenwerkt.

Na de coffee break was er een ontspanningsmoment voorzien.

De Microsoft Surface Hub, hier met een demo van Corinth Classroom, mocht daar niet aan ontbreken!

Een "Virtual Reality" ervaring was er ook bij... met de Hololens als kers op de taart!

 

De HoloLens is eigenlijk méér dan Virtual Reality. Het is een revolutionaire augmented-realitybril. De HoloLens projecteert hologrammen en integreert de virtuele wereld met de echte wereld.

Ik heb geprobeerd een selfie te trekken met de astronaut, maar deze staat er spijtig genoeg niet op ;-) Een foto trekken van deze augmented reality is nog niet zo eenvoudig.

De namiddag was weer gevuld met heel interessante onderwerpen.

OneDrive Consumer & Prof. met de OneDrive Next Gen client. (met dank aan Kevin Claassen voor de tekening, gemaakt op zijn Microsof Surface)


De verschillende SharePoint mogelijkheden kwamen ook uitgebreid aan bod.

Ook Azure AD kwam uitgebreid aan bod en natuurlijk mocht OneNote ClassNotebook Creator en Classroom Manager, waar Kurt Roosbeek in het Miniemeninstituut dagelijks mee werkt, niet ontbreken. De aanwezigen kregen dan ook een uitgebreide demo van de mogelijkheden.

Ik moet zeggen dat de aandacht er de hele dag bij was!

Deze workshop is zeker voor herhaling vatbaar en voor deze groep misschien zelfs voor een volgende keer nog een verdere verdieping in deze toch wel uitgebreide omgeving van Office 365.

Met dank aan Microsoft voor het mogen gebruik maken van het Executive Briefing Center en natuurlijk ook Kurt en Arne voor de fijne en leerrijke dag!

Ook geïnteresseerd in een inspirerende Office 365 sessie? Contacteer ons en we bekijken samen wat er mogelijk is.

Tot binnenkort.

Toon De Doncker
Education Consultant

LinkedIn Toon De Doncker
T. + 32 472 81 82 66
[email protected]