Over ons

Onze reden van bestaan? Jouw bedrijf, overheidsinstantie of school voorzien van een complete IT-ondersteuning. Je kan bij ons terecht voor zowel infrastructuur, cloudservices, printers en telecom als support en service. Met 30 jaar ervaring en een team van 70 medewerkers zorgen wij ervoor dat jouw bedrijf vooruit loopt met de digitale transformatie. 

Wens je de meest complete en passende ICT-oplossingen op jouw maat? Dan hebben wij met onze klantgerichte en flexibele aanpak altijd de perfecte oplossing voor jou. Van advies, implementatie en opleidingen tot onderhoud en support, wij begeleiden je in het volledige proces. We kunnen zowel een aanvulling bieden op jouw bestaande IT-afdeling, als alle ICT-werkzaamheden overnemen. Hiervoor doen we altijd een grondige analyse. Dankzij onze on-site support, 24/7 helpdesk, monitoring- en automatisatietools zorgen wij ervoor dat jouw IT altijd optimaal functioneert.

De kennis die we door de jaren hebben opgebouwd, delen we graag met onze klanten. Via webinars, trainingen en seminaries brengen we je up-to-date van de laatste nieuwe trends in IT-land. 

helpdesk eurosys          advies eurosys

Enkele klanten aan het woord:

Robby Hagelsteens, Jaga Belgium: “EuroSys is voor ons een toonbeeld van open kennisdeling. De expertise van hun team zorgde ervoor dat de dienstverlening vanaf dag één naadloos aansloot bij onze reeds bestaande infrastructuur. Daarbij krijgen we elke dag het gevoel dat er een bataljon toegewijd personeel voor ons klaar staat. ”

Kurt Brouns, Brouwerij Martens: “EuroSys is een laagdrempelig en snel bereikbaar bedrijf, en dat wordt ten zeerste geapprecieerd. Er wordt steeds strategisch meegedacht en elk contact verloopt snel en efficiënt. Een enorme troef voor een IT-dienstverlener.”

Johan Thiels, Hyundai Construction Equipment Europe: “EuroSys slaagt erin om een betrouwbare partner te zijn die ten allen tijde – zowel vanop afstand als vanuit onze kantoren –  beschikbaar is. Wij hebben in hen de externe supplier gevonden die ons intern 24/7 ondersteunt.”

Om onze klanten op de best mogelijk manier bij te staan hebben we enkele mooie partnerships weten te verzilveren.

 

Dell Platinum Partner HP Partner First Platinum WatchGuard Platinum Partner KYOCERA Platinum Partner Microsoft Gold Partner Veeam Propartner Gold Reseller
logo Dell Platinum Partner hp partner first platinum watchguard platinum partner kyocera platinum partner Microsoft gold partner veeam propartner gold reseller

Bekijk ook zeker het overzicht van onze expertise.

 

Hoe zijn we hier gekomen?

tijdlijn eurosys

In 1990 startte Mark Lens vanuit zijn garage met de verkoop van computers en binnen de kortste keren bestond EuroSys uit verschillende winkels. Tien jaar na de oprichting van EuroSys werd er ook een B2B-segment opgestart en in 2016 besliste Mark om alleen met dat B2B-segment door te gaan. De winkels werden afgesplitst van EuroSys en gingen door onder de naam Auva. EuroSys verzorgt vandaag alleen nog IT voor bedrijven, overheden en scholen.

Wie zijn we vandaag?

Op één van onze laatste nieuwjaarsrecepties trokken we onze stoute schoenen aan en vroegen we onze medewerkers om hun gevoel voor EuroSys in één woord uit te drukken. Wat betekent EuroSys voor hen? Waar staan we voor? De antwoorden waren anoniem, dus ze konden doodeerlijk zijn. Dit waren 3 meest gegeven antwoorden:
 

1. Warm, met oog voor de mens

Onze medewerkers zijn voor ons de belangrijkste troef van ons bedrijf. Zij zorgen immers voor onze klanten, dus zorgen wij voor hen. Hoe we dat doen? Onder andere door elke week een gezondheidscoach te laten langskomen die onze medewerkers bijstaat met advies rond voeding en sport. Ook hebben we werkgroep rond welzijn binnen EuroSys. Deze ‘#Eurofit’-groep organiseert o.a. sportactiviteiten (onder de middag) en workshops rond gezonde voeding en mentale gezondheid. Verder hechten we belang aan ergonomie en flexibele regelingen rond thuiswerk. En via een digitale tool peilen we constant naar de tevredenheid van onze medewerkers.
 
sporten onder de middag eurosys          ergonomie eurosys

2. Duurzaam

We hebben maar één planeet en daar willen we zorg voor dragen. Ons gebouw en wagenpark zijn CO2-neutraal en we proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van videoconferencing in plaats van langs te gaan bij onze klanten. Verder zijn we de officiële verdeler van Circular Computing in België. Deze laptops zijn remanufactured en dragen zo bij tot de vermindering van de CO2-uitstoot en het gebruik van grondstoffen. 
 
Daarnaast zijn we founding partner van de Promobutler Foundation en steunen we zo Trees for the Future. Hun doel is het planten van bomen in Afrika om zo de leefomstandigheden van de mensen daar te verbeteren.
 
Om nog verdere stappen te kunnen zetten, namen we een duurzaamheidscoach onder de arm. Hij bekijkt onze volledige werking en geeft tips ter verbetering.
 
circular computing remanufactering laptops          videoconferencing eurosys

3. Maatschappelijk betrokken

Met EuroSys willen we ook goede doelen steunen. We organiseren hiervoor acties onder de collega’s of naar klanten en leveranciers toe. De afgelopen jaren steunden we al Bednet, Kom op tegen Kanker en de armenorganisatie Sint-Vincentius. Naast het geld dat we met deze acties inzamelen, hebben we beslist om structureel jaarlijks een gedeelte van de winst te schenken aan goede doelen. 
Als kers op de taart mogen onze medewerkers vanaf 2020 ook 1 dag per jaar bij een eigen gekozen goed doel vrijwilligerswerk gaan doen.
 
goed doel lopers eurosys          carwash goed doel eurosys
 
 
Deze drie pijlers vormen voor ons een essentieel onderdeel van happy profit en daar draait het bij ons om. We zijn er dan ook trots op dat onze medewerkers deze kernwaarden erkennen.
 
Voert u graag eens een gesprek met ons over IT of over duurzaam ondernemen? Bel of mail ons even en wij gaan graag eens met u aan tafel zitten.
 

EuroSys voor scholen
Wij kennen de bijzondere behoeftes en uitdagingen van scholen op vlak van ICT. Met een beperkt budget wil iedereen uitgroeien tot de school van de toekomst. Het komt er dan op aan om met kennis van zaken de juiste keuzes te maken.
 
EuroSys heeft specialisten in dienst die een sterke pedagogische bagage combineren met kennis van IT. Zij zijn perfect geplaatst om u te adviseren over een draadloos netwerk op school, de aankoop van laptops of tablets voor uw leerlingen, de juiste software voor uw leerkrachten, smartboards en touchscreens voor in de klas, centrale netwerkinfrastructuur voor uw schooladministratie,… Onze specialisten halen het maximale uit uw IT-budget.