Terug naar overzicht
05-03-2015

Samsung stelt nieuwe topsmartphone voor

Electronicagigant Samsung gaat in de tegenaanval tegen de iPhone 6 van Apple, met maar liefst twee nieuwe smartphones. Ze hebben een beter scherm, een betere camera en ze kunnen draadloop opladen. Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona heeft Samsung zijn nieuwe smartphones voorgesteld. De Galaxy S6 en zijn luxueuze broertje S6 Edge. 

Samsung maakt duidelijk dat ze met beide toestellen de concurrentie aangaat met de iPhone 6 Plus. De nieuwe Galaxy S6 en S6 Edge werden afgewerkt in glas en aluminium en dus niet langer in goedkoper plastic, zoals zijn voorgangers. 

Beeld en geluid van topkwaliteit
De software werkt vlotter, er kan sneller scherpgesteld worden en de 16 megapixel unit beschikt nu over optische beeldstabilisatie, Samsung Smart Optical Image Stabilization

Snelheid is een must
De S6 is uitgerust met een 64-bit octacore processor die door Samsung zelf werd ontwikkeld en die razendsnelle prestaties zou moeten neerzetten. Samsung gebruikt ook een UFS-geheugen, dat tot 30% sneller werkt dan het geheugen in klassieke mobiele toestellen. 

Innovatie
De Samsung Galaxy S6 Edge straalt een en al innovatie uit. Bij dat toestel buigt het scherm aan de zijkanten naar beneden. Smasung wil duidelijk scoren met design.

Aan kwaliteitswerk hangt een prijskaartje
De Galaxy S6 en Edge zullen in België te koop zijn vanaf 17 april. Ze zijn verkrijgbaar met een opslagcapaciteit van 32/64/128 GB en in 5 kleuren: White Pearl, Black Sapphire, Gold Platinum, Blue Topaz en Green Emerald. De Galaxy S6 (32 GB) start met een prijskaartje van € 699,99, de Galaxy S6 Edge (32 GB) is verkrijgbaar voor € 849,99.