Terug naar overzicht
Maak een afspraak

Sint-Franciscus College

EuroSys maakt het duurzaam beleid tastbaar

Het Sint-Franciscus College uit Heusden-Zolder koos voor de laptops van Circular Computing via EuroSys. Ze leggen u graag uit waarom ze dit deden en hoe de ervaringen zijn.

Geert Missotten, Directeur IT Sint-Franciscus College: “Als ik het Sint-Fransciscus College moet samenvatten, dat kan ik dat eigenlijk in één zin doen. Wij willen onze jongeren alle kansen bieden om de beste versie van zichzelf te worden. Binnen de visie van Franciscus is het zo dat duurzaamheid en ecologie altijd al een pijler geweest zijn. Ook binnen IT. En daar biedt EuroSys de kans om via het Circular Computing verhaal een volledig CO2-neutrale cyclus te hebben wat betreft je laptops. En mooi meegenomen, er worden zelfs vijf bomen geplant per verkochte laptop. Zo wordt ons verhaal van duurzaam beleid ook tastbaar voor onze mensen en voor onze leerlingen.”

Yves Smeets, IT Coördinator Sint-Franciscus College, verduidelijkt het Circular Computing verhaal: “Onze IT-behoeften waren voor dit project om op zoek te gaan naar een mobiele oplossing, zodat leerkrachten elk uur laptops kunnen reserveren voor hun klas. Die laptops worden meegenomen door de leerlingen naar hun klaslokaal. Wat gebeurt er met die laptops? Ze doorlopen een heel reproductieproces. De hele cover wordt opnieuw gespoten, het toetsenbord wordt volledig vernieuwd. Alle belangrijke onderdelen worden er opnieuw ingestoken, zoals een nieuwe batterij en een nieuwe harde schijf.

Dat ze bij het Sint-Franciscus College blij zijn met de laptops van Circular Computing is wel duidelijk voor Geert Missotten: “Als je dit verhaal kan brengen, dan voel je toch positieve feedback van de leerlingen. Wat handig meegenomen is, is vooral dat die laptops eigenlijk perfect werken. Je ziet het verschil niet met laptops die niet gereproduceerd zijn.”

 

Voor meer info over Circular Computing, klik hier.